نماد سایت اصله

فیلم نحوه پیوند زدن درخت گردو

فیلم نحوه پیوند زدن درخت گردو در این مطلب قرار داده می شود.

قبلا به صورت مفصل درباره درخت گردو و هر چیزی که درباره آن باید بدانید توضیحات لازم داده شده است.

بنابراین با مطالعه مطلب و تماشای این فیلم می توانید اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید.

قبل از این که فیلم نحوه پیوند زدن درخت گردو را مشاهده کنید بهتر است کمی درباره دلیل پیوند زدن درختان و مزایا و معایب آن صحبت کنیم.

پیوند زدن درختان

پیوند زدن درختان فنی است که توسط آن بخشی از یک گیاه بر روی بخشی از گیاه دیگر متصل می‌شود. در این روش یک بافت از گیاهی جدا شده و بر روی گیاه دیگری رشد داده می‌شود.

این دو قسمت پس از مدتی با یکدیگر جوش می خورند. به طوری که گیاه حاصل از اتحاد آن ها می تواند به صورت یک گیاه مستقل به رشد و نمو خود ادامه دهد.

پیوند زدن درختان میوه اغلب با هدف افزایش توان باردهی درخت و بهبود کمی و کیفی محصول انجام می‌شود.

مزایای پیوند زدن درختان

معایب پیوند زدن درختان

فیلم نحوه پیوند زدن درخت گردو که در این مطلب قرار دارد دو روش پیوند نیمانیم و پیوند وصله ای را نشان می دهد که بهترین روش ها برای پیوند زنی هستند.

وسایل لازم:

فیلم نحوه پیوند زدن درخت گردو

 

 

 

پیوند وصله ای ( Patch budding ) 
این نوع پیوند موفق ترین و بهترین روش در بین پیوندهای جوانه در گردو می باشد. بهترین زمان اجرای این پیوند در کرج و شرایط مشابه آن از نیمه دوم تیرماه تا اوایل مرداد می باشد که درصد موفقیت آن به 60 – 40 درصد می رسد .

البته در استان های شمالی کشور ( مازندران، گلستان، گیلان ) پیوند وصله ای را در اواخر مرداد تا شهریور نیز انجام می دهند که بعد از اتمام زمستان ملایم، نهال های پیوندی در بهار سال بعد، درصد موفقیت زیادی در گیرایی پیوند نشان می دهند.

در پیوند تیرماه درجه حرارت مناسب بین 30- 20 درجه سانتیگراد ( متوسط 26- 25 درجه ) می باشد.

روش کار به این صورت است که دو برش افقی به طول 5/2 سانتی متر بر روی پایه و پیوندک ایجاد می کنند. این نکته فراموش نشود که این برش ها باید در منطقه صافی از پایه که حدود 20-10 سانتی متر بالاتر از سطح خاک می باشد انجام شود.

سپس بوسیله چاقوی دو تیغه، دو برش عمودی انجام گرفته و پس از آن با دو برش افقی به یکدیگر وصل می گردند. پوست بریده شده به صورت یک قطعه مستطیلی شکل از پایه جدا می گردد.

این عمل باید در روی قسمت جوانه دار ساقه پیوندک نیز انجام گردد. تحقیقات بعمل آمده، استفاده از پایه های 2 ساله در این نوع پیوند مناسب تر است. توصیه می گردد جوانه هایی که برای تهیه پیوندک مورد استفاده قرار می گیرند از شاخه های صافی که مقطع عرضی آنها کاملاً دایره ای شکل و رنگ پوست آنها خاکستری مایل به قهوه ای است (سبز نیست) تهیه گردند.

ضمناً بایستی فقط از جوانه های سالمی که دارای اندازه درشت تا متوسطی هستند جهت پیوند وصله ای استفاده گردد. استفاده از نوار پیوند یا چسبهای نواری و یا پلاستیک مخصوص محل پیوند را طوری می بندند که فقط نوک جوانه بیرون باشد. 8-6 هفته بعد از انجام عمل پیوند می توان نوار پلاستیکی را با احتیاط باز نمود.

مزایای استفاده از پیوند وصله ای

 پیوند نیمانیم
پیوند نیمانیم را به دو طریق می توان انجام داد.یکی ساده و دیگری شکاف دار. در پیوند نیمانیم ساده اگر پایه و پیوندک دارای یک قطر باشد انتهای هر دو آنها را به طور مورب به قسمی که سطح مقطع در حدود 2 تا 3 سانتی متر باشد قطع می کنند پس از تراشیدن پایه و پیوندک دو مقطع را با یکدیگر منطبق کرده یعنی روی هم قرار داده با ریسمان می بندند و چسب می زنند.

 

در پیوند نیمانیم شکاف دار پایه و پیوند را به طور عمودی شکاف می دهند. در موقع نصب پیوندک روی پایه لبه شکاف یکی از دو قسمت به شکل زبانه داخل شکاف دیگری قرار گرفته و بدین طریق باعث استحکام پیوند می شود.طول شکاف مساوی ثلث طول سطح مورب مقطع می باشد و ابتدای ان در آخر ثلث اول مقطع و انتهای آن اول ثلث سوم سطح نامبرده قرار دارد.
امیدوارم درخت گردو باغ شما همیشه سرسبز و پر بار باشه.
خروج از نسخه موبایل