Home / گلهای آپارتمانی / نگهداری کالادیوم و معرفی مشکلات گیاه کالادیوم

نگهداری کالادیوم و معرفی مشکلات گیاه کالادیوم

نگهداری کالادیوم و معرفی مشکلات گیاه کالادیوم را در این مطلب با هم بررسی می کنیم.

گیاه کالادیوم (Caladium) یکی از جذاب ترین و زیباترین و همچنین از پرطرفدارترین گیاهان جهت نگهداری و زینت بخشی به محیط منزل و حتی محیط های اداری و سایر اماکن به شمار می آید (این هم بخاطر برگهای جذابش هست).

بسیاری از افراد علاقمند به پرورش گل ها و گیاهان و حتی بوته های زینتی در محیط زندگی و یا محل کار خویش هستند که یکی از گیاهان گلدانی و پرطرفدار زینتی در میان این افراد به ویژه در ایران عزیزمان گیاه کالادیوم است.

فقط نکته خیلی مهمی که باید به اون توجه کنید اینه که این گیاه برای انسان و حیوان سمی است، در ادامه هرآنچه برای نگهداری و نکات کلیدی این گیاه است رو بهتون میگم.

گیاه کالادیوم را اگر بخواهیم خیلی ساده معرفی کنیم می توانیم اینگونه بگوییم که این گیاه دارای برگ های نسبتا پهن است که هر برگ آن اغلب دارای لبه ها یا حاشیه های غالبا سبز می باشد که ظاهر خیلی زیباتر و خاصی به برگ های گیاه کالادیوم بخشیده است.

میانه ی برگ های گیاه کالادیوم نیز اغلب به رنگ صورتی کم رنگ و گاها پررنگ مایل به قرمز و یا رنگ سفید می باشد.

البته گیاه کالادیوم گونه های متنوع دیگری نیز دارد که در ادامه مطبی حتما به آن ها اشارات مختصری خواهیم داشت ولی غالبا دارای ویژگی های ظاهری مذکور هستند.

 

دوستان عزیزم اگر دوست دارین اطلاعاتتون رو در زمینه گل و گیاه بالا ببرید و یا روش های تکثیر و درمان گیاهان رو یاد بگیرین، کانال اصله در ایتا رو دنبال کنید علاوه بر این میتونید با برقراری ارتباط با مشاور به صورت رایگان مشکلات گیاهانتون رو برطرف کنید برای پیوستن کافیه روی لوگوی ایتا در بالای صفحه بزنید و عضو کانال گل و گیاه در ایتا بشین

نگهداری کالادیوم در منزل

نگهداری کالادیوم در منزل

گیاه کالادیوم Caladium یا به اصطلاح علمی “کالادیوم بیوکالر” را می توان گیاهی با ریشه یا اصالت برزیلی و کشورهای آمریکای لاتین از جمله سرزمین سامبا دانست. این گیاه در حال حاضر نیز در کشورهای آمریکای لاتین به ویژه قسمت جنوبی آن، در آب و هوای بسیار مرطوب به خوبی رشد کرده و از گیاهان متداول و رایج این بخش از قاره آمریکا به شمار می آید.

نام های رایج کالادیوم، گوش فیل (elephant ears)
نام علمی Caladium
خانواده آراسه (Araceae)
PH مناسب خاک کالادیومخاک اسیدی دوست داره
رنگ گلها سبز، صورتی، سفید، قرمز
سمیت برای انسان و حیوان سمی است
جدول مشخصات کالادیوم

از گیاه کالادیوم به نام های دیگری همچون فیل گوش یا بال فرشته ای (آنجل وینگز) نیز نام می برند ولی نام متداول این گیاه، کالادیوم است. محققان و گیاه شناسان گیاه کالادیوم را در دسته یا خانواده گیاهان شیپوری قرار داده اند. خلاصه اینکه در این بخش می توانیم گیاه کالادیوم را یک گیاه آمریکایی دانست که رفته رفته به قاره های آسیا و سپس به کشورهای قاره اروپا به ویژه اروپای مرکزی فرستاده و پرورش داده شده است.

گیاه کالادیوم و آشنایی با خصوصیات ظاهری آن

گیاه کالادیوم همانطور که بالاتر هم توضیح دادیم اغلب به صورت گلدانی در محیط های مختلف نگهداری می شود. گیاه کالادیوم به دلیل دارا بودن ظاهر بسیار زیبا از جمله برگ های دو رنگ کشیده و همچنین دم برگ های بلند و صاف و سبز رنگ و همچنین طرح زیبای برگ های آن ها که اغلب به دو رنگ صورتی و سبز مشاهده می شود، در میان علاقمندان به گل ها و گیاهان زینتی طرفداران فراوانی را به خود جذب کرده است.

یکی دیگر از زیبایی های گیاه کالادیوم شکل قلب داشتن برگ های آن است که با توجه به صورتی یا گاها قرمز رنگ بودن بخش میانی برگ ها، زیبایی خاصی به آن بخشیده است به طوری که بسیاری از طرفداران گل های زینتی، این گل را نماد عشق می دانند چرا که برگ های قلبی شکل بسیار زیبایی دارد.

اندازه و ارتفاع برگ های گیاه کالادیوم در برخی مواقع حتی تا سی سانتی متر نیز رشد می کنند. البته در برخی از انواع گیاهان کالادیوم، برگ ها کشیده تر هستند و کمتر حالت قلبی یا گرد دارند. بسیاری از انواع گیاه کالادیوم به شکل بوته ای رشد می کنند و کمتر پیش می آید که گیاه کالادیوم به صورت درختچه رشد کرده و مشاهده شود. جالب هست بدونید که نوع وحشی این گیاه میتونه تا ۹۰ سانتی متر هم قد بکشه و برگهای اون ۴۵ سانتی متر طول خواهد داشت که در خانه چینین اتفاقی کمی غیر ممکن است.

انواع گیاه کالادیوم

گیاه کالادیوم انواع و اقسام متنوع و بسیار زیبایی دارد که اگر بخواهیم تمامی انواع گیاه کالادیوم را نام برده و توضیح دهیم ممکن است در این مقاله نگنجد ولی به مهم ترین و متداول ترین آن ها اشاره خواهیم کرد. گونه ی رایج گیاه کالادیوم را بالاتر معرفی کردیم و با خصوصیات آن یعنی برگ های نسبتا بزرگ و قلبی شکل، پایه ها یا ساقه های حداکثر سی سانتی متری و لبه ها و حاشیه های موجود در برگ های آن که اغلب به رنگ سبز هستند آشنا شدیم. این گونه از گیاه کالادیوم را گونه “بیوکالر” نامیده اند که معروف ترین و محبوب ترین گونه از گیاه کالادیوم محسوب می شود و پرفروش تر از سایر گونه های آن است.

گونه ی دیگری از گیاه کالادیوم دارای برگ های کشیده یا به عبارت دیگر نیزه ای، و رنگ سفید در میانه ی گل به جای رنگ قرمز یا صورتی می باشد ولی همانند گونه ی بیوکالر دارای لبه های سبز رنگ می باشد. این گونه از گیاه کالادیوم را هومبولتی نامیده اند. البته این گونه از گیاه کالادیوم نسبت به گونه ی قبلی نایاب تر و البته در مقابل تغییرات آب و هوا مقاوم تر است.

  • caladium humboldtii : یکی از گونه های مقاوم و زیبای کالادیوم است که دارای برگ‌های کوچک با نقاط سفید که روی ساقه باریک رشد میکند.
  • Caladium bicolor : این گونه دارای برگهای بزرگ و گلهای کوچک است، برگهای این گیاه دارای رنگ هایی چون سبز، قرمز، زرد و سفید است.
  • Caladium Creamsicle : این گونه رشد خیلی زیادی داره و دارای برگهای سبز و قرمز بزرگ و رگه های سفید می باشد.

شرایط نگهداری گیاه کالادیوم

این گیاه رشد خودش رو از ابتدای فصل بهار شروع میکند و تا اوایل پاییز ادامه میدهد و حتما باید در فصول سرد سال بهش استراحت بدید تا در بهار سال بعد رشد خوبی داشته باشد، گلهای اون رو حتما بچینید تا انرژی گیاه صرف رشد برگها بشه، میتونید اون رو در باغچه و محلی که ظهر ها نور ملایمی داره بکارید. گیاه کالادیوم نیز جهت رشد و پرورش بهتر نیاز به محیط مناسب و آب و هوای مساعد و ویژه ی خود دارد. همانند سایر گیاهان و گل ها، گیاه کالادیوم نیز برای رشد بهتر نیازمند شرایط محیطی و رسیدگی های مخصوص به خود است که در زیر به موارد مهم آن ها اشاره خواهیم کرد. در داخل خانه باید براش دمای معمول اتاق، نور زیاد و فیلتر شده و رطوبت زیاد فراهم کنید. حتی در بهترین شرایط، شاخ و برگ های کالادیوم تنها چند ماه باقی می ماند تا اینکه برگ ها شروع به از بین رفتن مجدد کنند و گیاه دوباره به خواب میرود، که طبیعی است. لطفا در ادامه نیز با ما همراه باشید.

نور مناسب و مورد نیاز جهت رشد گیاه کالادیوم چقدره؟

این گیاه برای رشد خوب به نور زیاد ولی فیلتر شده نیاز داره یعنی پشت پنجره که با پرده یا شییشه مات کن فیلتر شده بهترین مکان برای اون هست، روزانه حداقل ۶ الی ۸ ساعت نور خورشید نیاز داره، نمی توان گیاه کالادیوم را جزء گیاهان خیلی حساس به نور دانست ولی این گیاه تنها به نور شدید و مستقیم در درازمدت ممکن است حساسیت نشان دهد لذا توصیه می کنیم به این نکته توجه لازم را داشته باشید. چرا که نور زیاد در درازمدت سبب پژمردگی و چروکیدگی برگ های پهن گیاه کالادیوم می شود. گیاه کالادیوم حتی در نور ملایم نیز به خوبی رشد می کند و در صورتی که این گیاه را در آپارتمان یا اتاقتان قرار داده اید سعی کنید حتی الامکان ساعاتی از روز را روی پنجره یا طاقچه و در معرض نور آفتاب قرار دهید تا به رشد سریع تر آن کمک کرده باشید.

اگر در خانه نور کافی ندارید میتونید از نورهای مخصوص رشد گیاه برای اون استفاده کنید، در صورتی هم که قصد پرورش گیاه کالادیوم در گلخانه با نور مصنوعی و لامپ ال ای دی دارید توصیه می شود حداقل فاصله ی لامپ تا برگ گیاه کالادیوم ۳۸ سانتی متر باشد. توجه داشته باشید که برخی از گونه های این گیاه میتونند نور مستقیم رو تحمل کنند ولی گونه های مجود در بازار ایران به این شکل نیستند. حتما مطلبی که درخصوص نور گیاهان آپارتمانی در سایت قرار دادیم رو مطالعه کنید.

آبیاری مناسب و مورد نیاز جهت رشد گیاه کالادیوم چطور باشه؟

برخی از گیاهان و گل های زینتی چندان نیازی به آب زیاد یا آبیاری مداوم ندارند ولی گیاه کالادیوم از این قاعده مستثناست و از قضا نیازمند آب تقریبا فراوان است. بهتره همیشه خاک گلدان رو بررسی کنید و هر زمان تا عمق ۲ الی ۳ سانتی متری خشک شد بهش آب بدید (توجه کنید که مشخص کردن زمان برای آبیاری اصلا کار درستی نیت ولی اگر شرایط شما همانند آنچه که در ادامه میگیم باشه میتویند به این شکل عمل کنید که ، بسیاری از گل ها و گیاهان در هفته نیاز به یک یا دو بار آبیاری و آب دهی دارند ولی گیاه کالادیوم طی هر ۷ روز حداقل دو و حداکثر سه مرتبه نیازمند آب است. البته میزان آبیاری فوق مربوط به فصل تابستان است ولی در فصل زمستان حتی یک بار در هفته نیز برای رشد گیاه کالادیوم کافیست) اغلب این گیاه در فصل سرد دچار برگ ریزی می شود و همین امر سبب کاهش چشمگیر نیاز به آبیاری آن خواهد شد.

ما نیاز به تغذیه داره پس در فصل رشد گیاه رو هر دو هفته یکبار با قطره برگ انگیزی تغذیه کنید.

مشکلات گیاه کالادیوم

ایجاد شکاف روی برگهای کالادیوم

این نشون میده خاک گیاه آلوده هست و باید حتما تعویض خاک کنید و یا محل نگهداری گیاهتون جای خوبی نیست یعنی در محلی قرار دادید که رفت و آمد خیلی زیاد انجام میشه و با برخود با گیاه این مشکل براش پیش اومده
کم رنگ شدن برگهای کالادیوم این مشکل در این گیاه و سایر گیاهان آپارتمانی نشون میده که نور کافی نیست، پس گیاه را به محل با نور زیاد منتقل کنید و یا از نور رشد برای گیاه استفاده کنید.
حاشیه برگها کالادیوم چروک میشه این مشکل نشون میده که هوا محل نگهداری گیاه کمی سرد است، پس هرچه سریعتر گیاه را به محل گرم‌تری منتقل کنید.
لک های قهوه ای روی برگ کالادیوم میتونه در اثر آبیاری زیاد و قارچی شدن گیاه این مشکل بروز کنه.
گیاه پژمرده و افتاده است تشنه است آبیاری را بیشتر کنید

آیا گیاه کالادیوم سمی است؟

بله این تمامی قسمت های کالادیوم برای انسان و حیوانات خانگی سمی است. این گیاه برای گربه ها و سگ ها خطرات شدیدتری دارد. در صورت ایجاد خارش پوستی ناشی از تماس با کالادیوم سطح آلوده شده را با آب ولرم بشویید و با حوله ای گرم و استریل ، خشک نمایید. تمام انواع گونه های کالادیوم سمی است

سخن آخر درباره نگهداری کالادیوم

گیاه کالادیوم یکی از جذاب ترین و در عین حال حساس ترین گیاهان جهت رشد و تکثیر و پرورش و نگهداری در محیط های مختلف محسوب می شود. علی رغم مشکلات رایجی که در زمان پرورش این گیاه زیبا ممکن است رخ دهد، اما جهت فروش و کسب درآمد نیز گیاه بسیار مناسب و سودآوری به شمار می آید. در این مطلب با گیاه کالادیوم و تاریخچه و زادگاه آن و همچنین شرایط نگهداری گیاه کالادیوم از جمله نور، دما، رطوبت، خاک و آبیاری مناسب آن بیش از پیش آشنا شدیم.

امیدواریم اطلاعات مفیدی را به شما دوستان و همراهان همیشگی ارائه کرده باشیم. لطفا نظرات، پیشنهادات و انتقادات و از همه مهمتر تجربیات خودتون رو در رابطه با موضوع مقاله یعنی گیاه کالادیوم با ما و سایر کاربران محترم در بخش دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.سپاس از همراهیتون!

About اصله

Check Also

نحوه نگهداری از سینگونیوم صورتی

سینگونیوم صورتی به دلیل طرح و رنگ چشمگیرش، یکی از زیباترین گیاهان آپارتمانی است. علاوه ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *