Home / آفات و بیماری ها / علت گل ندادن شمعدانی

علت گل ندادن شمعدانی

علت گل ندادن شمعدانی چیست؟

قبلا کامل و اصولی درباره شمعدانی صحبت کردیم و شرایط نگهداری اون رو بیان کردیم. همین طور نگهداری از گل شمعدانی با کارهای ساده و راه هایی که منجر به بهتر شکوفا شدن این گل زیبا میشه رو بیان کردیم.

اما در این مطلب یکی از مشکلات مهم این گیاه یعنی گل ندادن رو بررسی و علت رو معرفی می کنیم.

علت گل ندادن شمعدانی

شمعدانی ( کاشته شده در فضای آزاد و یا در گلدان) در طی روز حداقل باید 6 ساعت در معرض نور مستقیم آفتاب باشد. البته شمعدانی ها زمانی که دمای محیط اطرافشان به دلیل تابش مستقیم نور آفتاب بخصوص در بعد از ظهر روزهای گرم تابستان، افزایش می‌یابد گل نخوهند داد. بنابراین مکان کاشت و نگهداری آنان را به گونه‌ای انتخاب کنید که در بعد از ظهر از سایه برخوردار شوند.

شمعدانی هایی که برگ عطری دارند نیز محیط سردتری را برای رشد و نمو نیاز دارند بنابراین تابش نور مستقیم آفتاب به این نوع شمعدانی ها بخصوص در فصول گرم سال ممکن است به این گیاه آسیب وارد کند و باید در طی روزهای گرم باید مکانی نیمه سایه را برای این گیاه در نظر گرفت. کمبود نور موجب عدم گلدهی و تشکیل جوانه‌های گل در این گیاه می‌شود. همچنین ساقه‌های گیاه بلند و علفی و باریک شده و فاصله برگها بر روی آن زیاد می‌شود و برگها نیز کم رنگ می‌شوند.

شمعدانی اصولا تا حدودی خشکی بستر کاشت را تحمل می‌کند اما برای گلدهی خوب گیاه و عملکرد مناسب آن می‌بایست در طی فصل رشد بستر کاشت را مرطوب نگه داشت که البته این به معنی خیس و غرقابی شدن خاک نیست. آبیاری بیش از اندازه گیاه می‌تواند موجب تشدید برخی از بیماریهای قارچی بخصوص پوسیدگی ریشه، آبدار شدن بیش از اندازه ساقه‌ها و عدم استحکام کافی آنان و همچنین خشکیدگی و ریزش غنچه‌های گل شود.

علت گل ندادن شمعدانی

به صورت کلی عوامل تولید گل در گیاهان عبارتند از:

 

  • فقر خاک

به جرات می توان گفت مهم ترین عامل گل ندادن شمعدانی و تمام گیاهان گلدار فقر خاک است. این گیاهان نیاز به پتاس بالایی برای رسیدن به مرحله گلدهی دارند. اما می می بینیم مدتی بعد از خرید و انتقال گیاه به منزل، گیاه دیگر گل نمی دهد و اصطلاحا از گل دهی رفته است. بهترین و مهم ترین کاری که می توان برای گلدهی مجدد گیاه در هر فصلی انجام داد این است که از کودهای مخصوص پتاس بالا استفاده کرد.

برای خرید این کود و یا مشاوره رایگان در زمینه درمان گیاهان بیمار با اینستاگرام ما در ارتباط باشید.

  • نور 

اگر به گیاه شما نوری با کیفیت مناسب نرسد, گیاه شما وارد مرحله گلدهی نخواهد شد.

مثلا شیشه های رفلکس مانع از رسیدن نور با کیفیت به گیاه شما می شوند و در نتیجه گیاهان فقط برگ خوب خواهند داشت و هیچ گلی نمی دهند. یا اینکه اگر گیاه را داخل منزل نگهداری می کنید و تا پنجره فاصله ای بیشتر از2 متر داشته باشد, کیفیت نورکاهش خواهد یافت و در نتیجه آن گیاه گل نخواهد داد .

 

  • هوای سرد زمستان

گیاهان فصلی زمستانه مثل لاله، سنبل، نرگس، بنفشه، شب بو و…..و همچنین گیاهان چندساله مانند شمعدانی، گل رز، کالان کوآ حتما نیاز دارند که در فصل زمستان یک میزان سرما جذب کنند و در خود ذخیره نمایند . این جذب سرما توسط گیاهان در کتابهای علمی کشاورزی{ ورنالیزاسیون } گفته می شود.

میزان و حدود سرما برای هرگیاهی متفاوت است. پس به همین دلیل است که خیلی ها شمعدانی را یکسره در هوای گرم منزل نگهداری می کنند و به مرور زمان از حجم گلدهی آن کم می شود.

نکته:

برای جذب سرما نیاز نیست گلدان در بیرون و در معرض هوای سرد زمستانی گذاشته شود { این کار حتی باعث سرمازدگی گیاه نیز می شود} بلکه سرمای حدود  16تا18 درجه که هوای پشت پنجره است برای جذب سرما توسط گیاه کافی است. پس یادتان باشد منظور از جذب سرما دمای زیر 16 درجه نیست .

  • مصرف بیش از حد کود گوسفندی یا کود شیمیایی

اگرشما بیش از حد در باغچه یا گلدان خود کود گوسفندی مصرف کرده باشید، به دلیل نیتروژن بالایی که کودهای دامی دارند گیاه حسابی رشد کرده و شاخ و برگ بهم می زند اما وارد فاز زایشی یا همان گلدهی نمی شود .

اگر کودهای شیمیایی که نیتروژن بالایی دارند مثل کود اوره { کود سفید }بیش از حد استفاده کنید داستان به همین ترتیب است.

About admin

Check Also

چرا برگ انجیری شکاف ندارد

چرا برگ انجیری شکاف ندارد

چرا برگ انجیری شکاف ندارد گل برگ انجیری، برگ هایی دارد، که زیبایی بی نظیر ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *