Home / گلهای آپارتمانی / گل لیندا و اصول نگهداری و مراقبت از آن

گل لیندا و اصول نگهداری و مراقبت از آن

گل لیندا یکی از گیاهان پرطرفدار آپارتمانی، نگهداری از این گیاه بسیار ساده است و برای ادارات و سازمان ها گیاهی مناسب و زیبا می باشد علاوه بر این، لیندا برای افرادی که تجربه ی نگهداری از گیاهان را ندارند نیز، انتخابی مناسب است.

گل لیندا این گیاه به نخل دم اسبی و لیندا مشهور است، برگ های آن باریک و کشیده و ضخیم و مقاوم ، مجنون و آویزان و فنری است. این برگ ها سطح مقطع کمی دارند تا مانع از هدر رفتن آب گیاه شوند. حالت زیبای آن ناشی از سرازیر شدن برگ ها به طرف پایین بخصوص در سنین بالاست. انتهای ساقه ضخیم می شود و شکل عجیبی به خود می گیرد و نام انگلیسی آن به معنی پای فیل به همین علت است. پای بسیار بزرگ و ورم کرده گیاه، آب را در خود ذخیره می نماید.

برگ های لیندا مجنون، آویزان، باریک، کشیده، فنری، ضخیم و مقاوم است که طول‌شان تا ۱٫۸ متر رسیده و عرض‌شان کمتر از ۲٫۵ سانتیمتر می باشد. این برگ ها سطح مقطع کمی دارند تا مانع از هدر رفتن آب گیاه شوند. حالت زیبای آن ناشی از سرازیر شدن برگ ها به طرف پایین بخصوص در سنین بالاست. انتهای ساقه ضخیم می شود و شکل عجیبی به خود می گیرد. پایه بسیار بزرگ و ورم کرده گیاه، آب را در خود ذخیره می نماید.

ارتفاع لیندا ممکن است به ۲ متر هم برسد و با بالا رفتن سن گیاه از ساقه آن جوانه هایی رشد میکند که به خاطر حفظ شکل و فرم آن باید سریع حذف کنید. رنگ برگها سبز تا سبز مایل به تیره می شود. رنگ گلهای آن سفید مایل به کرم است و به ندرت و فقط بر روی گیاهان مسن بخصوص در تابستان ظاهر میشود.

Image result for BEAUCARNEA RECURVATA
شرایط نگهداری و پرورش گل لیندا :

دمای مناسب گیاه لیندا :

برای گیاه لیندا بهترین دما در تابستان حدود ۲۰ درجه سانتی‌گراد است و در زمستان نیز تا ۱۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند. افتادن برگ‌های سبز رنگ گیاه نشانه سرد بودن بیش از اندازه محیط است. همچنین اگر برگ‌ها خشک شوند و بریزند نیز نشانه گرم بودن بیش از اندازه محیط است.
نور: لیندا برای رشد خوب به نور کامل نیاز دارد اما در محیط نیمه سایه نیز به زندگی خود ادامه می‌دهد. نور ناکافی موجب عدم ایجاد و رشد برگ‌های جدید می‌شود.

آبیاری و رطوبت مورد نیاز گیاه لیندا :

گل لیندا به خشکی مقاوم است اما برای رشد بهتر آن، در تابستان که هوا بسیار گرم است آبیاری را ۳-۲ مرتبه در هفته انجام دهید. در فصول سردتر همانند پاییز و بهار نیز هفته‌ای یک‌بار این گیاه را آب دهید. همیشه مراقب باشید تا خاک گلدان غرقابی و خیس نماند. اگر گیاه مدت زمانی طولانی را در هوای گرم تشنه بماند، ساقه آن منقبض و چروکیده می‌شود که در این حالت بهتر است گیاه به مدت ۱۵ دقیقه در تشت پر از آب قرار گیرد. همچنین گاهی برگ‌ها زرد می‌شوند و می‌افتند که این نیز نشانه آبیاری بیش از اندازه است.

برای جلوگیری از این مسئله اجازه دهید در فواصل آبدهی گیاه، سطح خاک گلدان تا حدودی خشک شود سپس گیاه را آب دهید. توجه داشته باشید که این گیاه در انتهای ساقه خود (قسمت متورم) آب ذخیره می‌کند بنابراین باید مراقب بود تا خاک گلدان هرگز حالت غرقاب پیدا نکند. به این گیاه در فصل زمستان باید تا حدودی استراحت داد به همین دلیل در این فصل هر ۳-۲ هفته یک‌بار آبیاری کافی است. همچنین در فصل گرم سال غبار پاشی را هفته‌ای یک‌بار باید انجام داد. البته اگر زمانی که نور آفتاب به شکل مستقیم به برگ‌ها می‌تابد عمل غبار پاشی را انجام دهید ممکن است نقاط و لکه‌های سوخته و قهوه‌ای‌رنگی روی برگ‌ها ایجاد شود.

محیط کشت گیاه لیندا :

این گیاه نیازمند یک مخلوط خاک خوب زهکشی شده با بافت لیمونی تقریبا سبک در۵/۷ -۵/۶ PH است.مخلوط خاکی که شامل دو قسمت لوم یک قسمت پیت هوموس و دو قسمت ماسه و سنگریزه هایی برای ایجاد زهکش خوب لازم است.در نور کامل بهترین رشد را دارد.نور خیلی زیاد باعث سوخته شدن برگها و ریزش آن میشود و نور کم باعث رشد بیش از اندازه برگها و تغییر رنگ برگ به زرد و در نهایت افتادگی برگ میشود.

هرس گل لیندا :

گاهی بر روی ساقه گیاه جوانه‌هایی رشد می‌کند که اگرچه در تکثیر این گیاه می‌توان از آنان استفاده کرد اما نگهداری و تداوم رشد آنان بر روی تنه گیاه مادری موجب چند تنه شدن گیاه خواهد شد بنابر این برای حفظ ظاهر گیاه می‌بایست این جوانه‌ها را از ساقه جدا نمود.

تعویض گلدان گیاه لیندا :

گیاه دوست ندارد ریشه هایش پراکنده باشد، به همین دلیل فقط هر ۲ سال یکبار گلدان را عوض کنید. در بقیه ایام به تعویض چند سانتی متر خاک سطحی با خاک نو اکتفا کنید و زهکش را بازدید نمایید. هرچه گلدان آن تنگ تر شود، رشد پیاز آن بیشتر می باشد.

تغذیه گیاه لیندا :

لیندا گیاهی کم توقع است و در طول بهار و تابستان یک بار از کود مایع استفاده میشود.

گل لیندا
تکثیر گیاه لیندا :

تکثیر لیندا با برگ امکان پذیر است؟ جداگانه توضیح داده شده بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.

جدا کردن پاجوشهایی که از کنار گیاه مادری بیرون آمده اند یکی از راه های تکثیر این گیاه است. در واقع گاهی در یک گلدان دو یا چند گیاه به شکل متراکم در حال رشد هستند که می توان در زمان تعویض گلدان گیاه در فصل بهار می توان نسبت به جدا سازی آنان اقدام کرد. اما توصیه می شود که قبلا از اقدام به این عمل تمامی وسایل و مواد لازم از جمله گلدانها و مخلوط خاکی مورد نیاز را تهیه کنید و گلدانهای جدید را بعد از قرار دادن چند تکه سفال و یا سنگریزه ۳-۲ سانتیمتر در کف آن به منظور کمک به خروج آب اضافه ، تا حدود ۳۰٪ فضای داخلی از مخلوط کاشت پر کرد.سپس زمان بیرون آوردن گیاه مادری از گلدان آن است و بعد از آن تا جایی که امکان دارد خاک اطراف ریشه های گیاه را تمیز کنید.

برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ریشه ها می توانید برای تمیز کردن خاک اطراف گیاهان از جریان ملایم آب نیز استفاده کنید. گیاه را بررسی کنید تا دریابید که گیاهان از کدامین قسمت در هم فرو رفته اند و به هم متصل هستند و برای جدا کردن آنان از یکدیگر می توان از وسایلی همانند چاقو یا قیچی باغبانی نیز می توان کمک گرفت تا آسیب وارده به گیاهان به حداقل ممکن برسد. سپس گیاهان را به شکل مستقل در گلدانهای جدا گانه بکارید و گلدان را از مخلوط خاکی پر کرده و سپس آنرا آب دهید و در صورت نشست کردن بستر کاشت مجددا مقداری مخلوط خاکی اضافه کنید و با دست و البته به آرامی بستر کاشت را کمی فشار دهید تا گیاه به خوبی در مکان خود مستقر شود.

گاهی بر روی ساقه گیاه بخصوص در قسمت پایین آن (ناحیه متورم و ضخیم ساقه)، گیاهچه های کوچکی شکل می گیرد که با نام “تنه جوش” نیز می توان آنان را خواند که بعد از مدتی که از رشد آنان گذشت و قسمت اتصال آنان به ساقه گیاه مادری کمی متورم شد می توان با کمک وسیله ای تیز می توان آنان را از گیاه مادری جدا کرد و در بستر کاشت قرار داد به نحوی که حدود ۳۰٪ ارتفاع گیاهچه در درون بستر کاشت قرار گیرد. البته ریشه زایی تنه جوشهای لیندا کمی سخت انجام می گیرد و به همین دلیل استفاه از موادی که با نام هورمونهای ریشه زایی برای سهولت ریشه زایی این گیاهچه ها توصیه می شود. بعد از جدا کردن گیاهچه ها و قبل از قرار دادن آنان در بستر کاشت، باید انتهای گیاهچه را (یعنی قسمتی که به گیاه مادری متصل بوده است) آغشته به هورمون کرد و سپس گیاه را کاشت.

به هر حال این مسئله به معنی عدم ریشه زایی گیاهچه های لیندا به دلیل عدم استفاده از چنین هورمونهایی نمی باشد.بستر کاشت باید در طی ریشه زایی مرطوب نگهداشته شود اما آبیاری بیش از اندازه موجب پوسیدن گیاهان جوان خواهد شد. محیط پر نور اما به دور از نور مستقیم آفتاب و حفظ رطوبت محیط با غبار پاشی و همچنین کشیدن پلاستیک شفاف بر روی گلدان حاوی گیاهچه ها از جمله عوامل کمک کننده به ریشه زایی است.

آفات و امراض گیاه لیندا :

مهمترین آفت لیندا کنه قرمز است که میتوان از مالاتیون و دیازینون استفاده کرد.مهمترین بیماری این گیاه پوسیدگی ریشه است که در اثر آبیاری زیاد و زهکشی ضعیف ایجاد میشود.

آفات گل لیندا به صورت جداگانه در مطلبی توضیح داده شده است.

مراقبت های ویژه گیاه لیندا :

لیندا به عنوان یک گیاه خانگی خوب در نظر گرفته میشود که بیش از اندازه آبیاری نشود.با بالا رفتن سن گیاه از ساقه آن جوانه هایی می رویند که بخاطر حفظ شکل و فرم آن باید حذف گردند. هر دو سال یک بار گلدان را تعویض کنید زیرا تعویض زود به زود باعث ریشه زایی زیاد لیندا شده که این سبب افزایش ارتفاع و در نتیجه کاهش زیبایی آن میگردد.

About admin

Check Also

نگهداری از پپرومیا هندوانه ای در منزل و روش تکثیر آن

نگهداری از پپرومیا هندوانه ای اصلا کار سختی نیست! یه گل جذاب و دوست داشتنی ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *