Home / گلهای فضای باز / قلب ارغوانی – نگهداری و تکثیر

قلب ارغوانی – نگهداری و تکثیر

گل قلب ارغوانی با نام علمی Tradescantia pallida  بومی مکزیک است و این گروه از گیاهان دارای گونه‌ های متعدد است و بیشتر آنها را برای تزئین طاقچه گلخانه‌ ها و پشت پنجره‌ ها و بالکن‌ های سرپوشیده نگهداری می‌کنند. این گیاه به این دلیل که از خانواده برگ بیدی هست در اصطلاح عامه مردم به نام برگ بیدی شناخته می شود ولی نام اصلی آن قلب ارغوانی است.

رشد قلب ارغوانی بسیار سریع است و در فصل بهار و تابستان در فضای آزاد به خوبی پرورش می‌یابند. تمام گیاهان این گروه دارای ساقه‌ های رونده و برگ‌ های بیضی شکل هستند که اغلب با رنگ‌ های متنوعی در طول برگ تزیین شده‌اند و برای پرورش در سبدهای آویزان بسیار مناسب هستند.

شرایط پرورش و نگهداری قلب ارغوانی

قلب ارغوانی

 

  • آبیاری مناسب:

این گیاه نسبت به خشکی تا حدودی مقاوم است اما بهتر است که زیاد خشکی نکشد و بعد از خشک شدن سطح خاک، آبیاری بشود. نکته حائز اهمیت در پروش گیاه قلب ارغوانی آبیاری آن است به طوریکه آبیاری زیاد باعث پوسیدن این گیاه از ریشه می‌شود بنابراین بهتر است گلدان آن دارای زهکشی مناسب باشد.
هر چند وقت یک بار گلدان خود را در نظر داشته باشید تا ببینید پس از آبیاری چند روز بعد پای گل شما خشک می شود سپس با تجربه ای که کسب کرده اید گلدان خود را آبیاری کنید. در فصل زمستان که گیاه شما به خواب زمستانی رفته است نیاز به آبیاری چندانی نیست و همان آبیاری باران برای گلدان شما کافی است . با شروع شدن گرمی هوا و نزدیک شدن به بهار شروع کنید گلدان خود را آبیاری کنید.

  • رطوبت مورد نیاز:

در هوای گرم و خشک نوک برگ‌ ها به طرف بالا برگشته و سقوط می‌کنند. نوک قهوه‌ ای برگ‌ ها نشان دهنده خشکی هواست بنابراین گیاه قلب ارغوان را در اتاقی قرار دهید که 40 درصد رطوبت داشته باشد.

 

  • نور مناسب:

گیاه خود را در محیطی قرار دهید که نور به آن برسد گیاه قلب ارغوان توانایی رشد در محیط های کم نور را نیز دارد اما برگ های آن به جای بنفش کم کم سبز می شوند و اجازه دهید که نور به این گیاه برسد اما در بهترین حالت آن را در معرض نور جانبی قرار دهید تا باعث پلاسیده شدن آن نشوید.

قلب ارغوان نسبت به سایه تاحدودی مقاوم است اما به محیط روشن با نور غیرمستقیم یا ملایم احتیاج دارد. در صورت قرار گرفتن در نور شدید و گرم روی برگ‌ها لک‌های قهوه‌ای پیدا شده و می‌سوزد.

در صورت کمبود نور هم برگ‌ها رنگ بنفش شان را از دست می‌دهند و فاصله برگ‌ها از هم زیاد می‌شود و به اصطلاح گیاه رشد علفی پیدا می‌کند. گلدهی این گیاه مستلزم داشتن نور کافی است.

  • دمای مناسب:

دمای متوسط از 18 تا 27 درجه سانتی گراد برای گیاه قلب ارغوان مناسب است. گیاهان برگ بیدی بنفش می توانند دماهای بسیار پایین را تا 10 درجه سانتی گراد تحمل می کند اما در هر حال بهتر است که محیط را برای گیاه برگ بیدی بنفش گرم کنید.

هوای سرد باعث یخ زدگی گیاه شده، برگ های آن نرم و آبکی شده و رنگ خود را از دست می دهند. برگ های این گیاه در اثر تغذیه مصنوعی بیش از اندازه، ضخیم و سبز روشن می شوند. در این صورت باید تغذیه را متوقف کرده تا رنگ ابلق برگ ها، برگردد. لکه های سوخته قهوه ای روی برگ ها در اثر مواد براق کننده است. در هوای گرم وخشک نوک برگ ها به طرف بالا برگشته و سقوط می کنند. گلدان را به محل خنک تری برده و غبار پاشی کنید. قاعده ساقه نزدیک سطح خاک در اثر آَبیاری زیاد و یا زهکش نامناسب، می پوسد. در صورتی که برگ ها بد شکل وچسبناک شدند و حشرات سبز رنگی هم اطراف گیاه دیدید، باید هر دو هفته یکبار با یک حشره کش نفوذی سمپاشی نمایید.

  • خاک مناسب:

در کل گل قلب ارغوان گیاه مقاومی است و داخل خاک سنگین هم رشد می کند اما اضافه کردن مقداری شن و یا خاک برگ، پرلیت و یا ماسه به خاک باغچه باعث می شود زهکشی بهتر شود و گیاه از پوسیدگی در امان بماند.

نکته مهم این است که سوراخ های ته گلدان را بررسی کنید تا کاملا باز باشند. آب زیاد دشمن این گیته است و نابودی حتمی را به همراه دارد.

  • هرس:

برای آن که گیاه پرپشت و زیبایی شود، لازم است سرشاخه‌ های آن را مرتباً قطع کرده و هر ماهه کود مایع تقویتی به آن داده شود. برای تکثیر این گیاه کافی است یک ساقه 10 سانتی دارای گره را در خاک کاشته و منتظر ریشه زدن آن شد البته این گیاه در آب نیز ریشه‌ دار می‌شود و می‌تواند تا مدت‌ها در آب رشد کند. سانتی متر از نوک ساقه های این گیاه را در فصل بهار یا در اوایل تابستان برش دهید که گیاهان در گلدان مرطوب به راحتی ریشه می زنند.

  • تکثیر:

قلمه هایی که حداقل یک گره داشته باشد تهیه کنید و مستقیم در خاک قرار سبک قرار بدهید، به راحتی تکثیر می شود. گل قلب ارغوانی در آب هم ریشه دار می شود و مدت ها می تواند در آب رشد کند و حتی گلدهی داشته باشد.

آیا قلب ارغوانی سمی است؟

اگر شیره این گیاه بلعیده شود، می تواند باعث ناراحتی خفیف دهان شود. شاخ و برگ همچنین ممکن است منجر به تحریک پوست شوند. هنگام دست زدن به گیاه دستکش بپوشید یا پس از تماس با آن دستان خود را بشویید.

 

فیلم قلمه زدن قلب ارغوانی

 

About admin

Check Also

گل تاج خروس

گل تاج خروس و فوت و فن نگهداری از این گیاه زیبا

گل تاج خروس یه گیاه بسیار زیبا با نگهداری ساده و راحته که میتونید در ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *